Részlet Robin Sharma: Teljesítsd be küldetésed a szerzetessel,

aki eladta a Ferrariját című könyvéből

 

 

„- Sok évvel ezelőtt Keleten egy szerzetesközösségnek volt egy óriási arany Buddha-szobra, amit bálványoztak. Imádkoztak hozzá, meditáltak körülötte, és boldogsággal töltötte el őket, hogy jelen van az életükben. Aztán eljött az idő, amikor azt a helyet, ahol éltek, idegen csapatok támadása fenyegette. A szerzetesek féltek, hogy közösségük értékes tulajdonát el fogják veszíteni, ezért gondolkodni kezdtek, hogyan tudnák megvédeni. Az egyik szerzetes egy egyszerű, ám annál hatásosabbnak tűnő tervvel állt elő: a szerzeteseknek össze kell fogniuk, és sárrétegekkel kell bevonniuk az arany Buddha-szobrot, hogy teljesen befedjék, és elrejtsék a kíváncsi és mohó tekintetek elől. A terv működött is: a támadók nem találták meg az értékes remekművet.

- Nagyon érdekes történet.

De még nincs vége, barátom. Évekkel később egy fiatal szerzetes éppen a reggeli sétájára indult, amikor észrevett valami csillogót a hegynyi méretű földhalomban, ami mellett korábban oly sokszor elhaladt, anélkül, hogy felkeltette volna a figyelmét. Kihívta a szerzetesnővéreit és -fivéreit, és együtt elkezdték lekaparni a sárrétegeket. Ahogy egyre több földet távolítottak el abból, ami az arany Buddhát eltakarta, egyre több és több arany került napvilágra. Végül az összes sarat lekaparták róla, és az arany Buddha teljes gyönyörűségében ott állt előttük.

- Remek történet – jegyeztem meg.”

 

 

szobor.jpg

 

Mi is lehetőséget kapunk minden nap arra, hogy egy újabb „sárréteget kaparjunk le” magunkról, ami az igazi belsőnket, nagyszerűségünket, egyediségünket rejti, hogy megmutathassuk milyen értékesek is vagyunk valójában.

 

Buddha-szobor Fotó: buddhizmus.hu

Címkék: történet

A bejegyzés trackback címe:

https://ahimszajoga.blog.hu/api/trackback/id/tr836049926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása