Mit jelent az elsavasodás?

A lúgos illetve savas állapotot a mért pH érték 0-14-es skáláján jelzik. A semleges a 7-es! A vér pH értéke szigorúan 7,35 - 7,38 között mozog! Tehát az emberi szervezet alapvetően enyhén lúgos beállítottságú!

 

Melyek az elsavasodás okai?

Fokozódó savbevitel

Manapság egyértelműen több savképző élelmiszert fogyasztunk, mint régen. A gyorséttermekben kínált ételek (sok energiával, kevés ásványi anyaggal) és a késői vacsora, a mindennapi stressz, a rossz légzés és a kevés mozgás szintén növeli a szervezet savasságát.

 

Csökkent bázisbevitel

Egyre kisebb arányban szerepelnek a táplálékban a semleges vagy bázikus élelmiszerek, illetve a savas esők hatására a talaj és az ott termelt zöldségek és gyümölcsök ásványianyag-tartalma is csökken.

 

Csökkent savkiválasztás

Régebben a testi munka során a verejtékkel és a légzéssel jelentős mennyiségű sav került ki a szervezetből, ennek mértéke a modern civilizációk életmódjából fakadóan csökkent, lényegében a savbevitel és -kiválasztás közötti egyensúly eltolódása figyelhető meg.

 

Környezeti hatások

A levegő szennyezettsége, az ivóvíz nem megfelelő minősége, az étkezési alapanyagok csökkenő értéke, a külső stresszforrások.

 

Étkezési szokásaink

Olyan ételeket eszünk együtt, amik vagy nem illenek össze, vagy nem eszünk olyan ételeket együtt, amit együtt kellene fogyasztani, vagy - legrosszabb esetben - olyan ételeket eszünk, amiket egyáltalán nem kellene megennünk.

 

Rossz időzítés

Nem akkor étkezünk, pihenünk, dolgozunk, játszunk, tanulunk, szeretünk, amikor kellene – gyakran idő stresszben éljük az életünket.

 

Negatív gondolatok, érzelmek

A koncentráltság, az önfegyelem, az önismeret és az önirányítás – az önrendelkezés hiánya.

 

Mivel a kötőszövet felvételi és pufferpotenciálja nagyon nagy, a legtöbb krónikus megbetegedés hátterében a kötőszöveti funkciók megváltozása áll, hétköznapi szóhasználattal élve „salakfelhalmozódás” lép fel. A szervi sejtek megfelelő működéséhez óhatatlanul szükség van a rendszeres „megtisztulásra”, amely a felhalmozódott salakanyagok leadását jelenti a kötőszövet irányába.

 

Mit tehetünk a savasodási folyamat visszafordítása érdekében?

A megoldás a savtalanítás, a savak és a mérgek kivezetése a szervezetből.

 

Melyek a savtalanítás gyakorlati lépései?

  • Víztelített állapot létrehozása,

  • Közömbösítő zöldséglé (esetleg bázikus keverék) fogyasztása,

  • Salakoldó tea fogyasztása,

  • Béltisztító/hashajtó éjszakai alkalmazása,

  • Az étkezési szokások lassú megváltoztatása,

  • Az életviteli szokások lassú megváltoztatása,

  • Lassan kivonni magunkat a környezeti hatások alól

  • Bázikus készítmények szedése

  • Komplementer terápiák – helyettesítés, béltisztítás, reguláció,

  • Gyógyfürdő és bázikus, azaz szódabikarbónás fürdő a bőrön keresztül történő salaktalanításra,

  • Jóga gyakorlással,

  • Ászanák az anyagcsere fokozására,

  • Légzőgyakorlatok a légző rendszeren keresztül történő salaktalanításra,

  • Lazítás, meditáció, a belső egyensúly létrehozására.

 

Nagy József minősített vezető jógatanár

Címkék: egészségmegőrzés

A bejegyzés trackback címe:

https://ahimszajoga.blog.hu/api/trackback/id/tr586128812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása