Időpont és helyszín: 2013. november 13. Prága

Előadó: Dr. Esztó Klára

Az előadás címe: Krónikus lyme-betegekkel végzett tapasztalatok

 

Dr. Esztók Klára 36 éve orvos, bőr- és nemibeteg gyógyász, 30 éve gyógyít lyme-betegeket. 15 éve klinikai immunológus, 6 éve találkozott a rezonancia módszerrel, mellyel klinikai kutatásokat is végez. A Lyme-kór a borrelia nemzetségbe tartozó baktériumok által okozott megbetegedés, amelyet e kórokozóval fertőzött kullancsok (Ixodes ricinus) terjesztenek. Az előadásból megismerjük a lyme-kór gyógyítási lehetőségeit.

 

A lyme-kór egy kullancs által terjesztett betegség, amellyel Közép-Európa nagyon fertőzött. Magyarországon évente 10.000 új beteggel lehet számolni. A betegséget kullancs terjeszti, a kullancsot viszont rengeteg kisállat (a süntől a kígyóig) hordozza. A betegeknek csupán 60%-a veszi észre, hogy kullancs van benne és közülük is csak 40%-nál alakul ki a piros bőrtünet. A betegség kifejlődése és kezelése egyaránt vitákat generál. Egyik iskola szerint a szervezetben élő baktériumok maradnak az antibiotikus kezelés után, míg a másik irányzat szerint a kezelés után csak poszt lyme tünetek maradnak a betegekben.

 

Zapper készülék/technológia

A Zapper készülékek generátorok, amelyek a vírusok frekvenciáitól egészen a gombák frekvencia tartományáig terjedő elektromágneses hullámokat generálnak. Ezek a hullámok négyszög vagy szinusz hullámok. Egy kórokozó frekvencia tartománya karakteres, az adott kórokozóra jellemző. Egy kórokozónak viszont több területen is lehet frekvencia tartománya. A méréssel megtalálhatók a kórokozók. Mindegyik fertőzés megtalálható, sőt kiirtható/elpusztítható. A mérési módszerrel az is bizonyítható, hogy eltűnt a kórokozó. Egy, a klasszikus orvosi tevékenységet helyettesítő módszer. A módszer határa, hogy diagnózis felállítására nem képes. Terheseknél és pészmékerrel rendelkezőknél nem alkalmazható. Több kórokozó esetén fontos a terápiás sorrend felállítása. Ez utóbbi Vértesi Csaba könyvéből megtanulható.

 

A kullancs

A kullancs minden formája (lárva, nimfa, felnőtt) terjeszti a lyme betegséget. A kullancs nagyon kicsi, alig észrevehető. A vért szívja és nem harap. A vérszívás módja sajátos, elérzésteleníti a bőrünket, ezért sem érezzük. A kullancs gyomorbéltartalmában vannak a korozók. A vér szívása következtében vákuumot teremt, ebbe öklendezi a gyomorbéltartalmát, aminek következtében már az első pillanattól megfertőződött a beteg. A kullancs által terjesztett kórokozók sokfélék lehetnek, így többfajta betegséget kaphat egyszerre a beteg, a tünetek összekeveredhetnek.

 

A lyme baktérium

A lyme baktérium (a Borrelia) egy „kígyószerű lény”. Európában ennek a baktérium családnak 4 fajta lyme-kórt terjesztő altörzse van. A 4 altörzs mellett 20 szerotípusa is létezik. A rezonancia módszer a kórokozókat azonosítani tudja. Az emberi szervezetben is többféle formában lehet jelen. Lassan és ritkán szaporodik. Szaporodási formája a kettéosztódás. Oxigénszegény és alacsonyabb hőmérsékleten (maximum 340C) érzi jól magát. A tragédia az, hogy a borrélia a plazmidjaiból is vissza tudja építeni magát felnőtt formává.

 

Hogyan betegít meg?

A kötőszövetet tönkreteszi, úgy hogy hozzákötődik a kötőszöveti rosthoz, hegesedést okoz. Sajátjaként kezeli a szervezet enzimjét. Be tud jutni az immunsejtekbe. Mindezt lassan teszi.

Egy erős immunrendszer elpusztíthatja a kullancs által terjesztett kórokozókat. Gyengébb immunrendszer esetében vagy van lyme folt, vagy nincs lyme folt. A lyme folt megjelenésekor a kórokozók már elszaporodtak a szervezetben. Ebben a korai stádiumban már az egész szervezet beteg. A tünetek nem specifikusak: fejfájás, izomfájdalom, rosszkedv, arcidegbénulás, influenzaszerű tünetek. Erős immunrendszernél eltűnnek, majd újra jelentkeznek ezek a tünetek. Általánosan jellemző a fáradékonyság és az időnkénti szédülés. A beteg előbb-utóbb immungyengévé válik, sorra jönnek a további tünetek. Ez már krónikus borrelózis. A klinikai képet a borrelia és az immunrendszer egymás közti „küzdelme”határozza meg. A tünetek a következők lehetnek: fejfájás, fáradékonyság, alvászavar, fülzúgás, elhomályosult látás, időnkénti félrenyelés, szívritmuszavar, idegfájdalom, bőrégés, ízületi fájdalom, ínhüvelygyulladás, lábszárcsont fájdalom, erős hasi fájdalom, vizelet visszatartási problémák, pánikérzés, memóriazavar, dekoncentráltság. Kis eltéréssel ezek a tünetek együtt jelentkeznek. A betegség nem karakterisztikus, nehéz a diagnosztika, a klinikai- és a labordiagnosztika egyaránt.

 

Miben áll a terápia?

A terápiánál cél az optimális körülmények megteremtése. Életmód változtatás: rendszeres testedzés, szaunázás, az étkezés esetén a detoxikáció megoldása fontos. Az antibiotikumos kezelés mellett probiotikumok fogyasztása elengedhetetlen, amit szükség szerint D-vitamin pótlásával egészítenek ki. A pácienseknek felkínálják a rádiófrekvenciás kezelést. Az antibiotikumos kezelés hosszú, s allergiás reakciókra is lehet számítani. Mindkét kezelésnél előfordulhat átmeneti állapotromlás. A két kezelés kombinálható, így gyorsabban érhető el a teljes gyógyulás. A sejtfal nélküli formákat kezelik ilyenkor rádiófrekvenciával.

Címkék: előadás frekvenciaterápia

A bejegyzés trackback címe:

https://ahimszajoga.blog.hu/api/trackback/id/tr345985553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása